Foto’s en verwarrende teksten.

Tuig

Foto van mijn oudste zoon. In ieder geval gemaakt door mijn oudste zoon.

Iedere foto op deze pagina heeft als onderschrift: Foto van mijn zoon. Rugbyspeler is niet mijn zoon maar het is wel een foto uit het portfolio van mijn zoon.

Jan; mijn oudste zoon is op geen van de foto’s te zien. Bij 3 van de vier stond hij achter de camera.

Jan is ook rugbyer bij the Dukes in den Bosch. De foto hiernaast heeft hij gemaakt bij Paaspop bij een optreden van Peter Pan Speedrock. Deze foto is gepubliceerd in Kindamuzik waar hij een leuk portfolio heeft opgebouwd.

Bandjes en het moment.

De basis bestaat uit een passie voor stevige muziek. Als fotograaf heeft hij ook toegang tot plaatsen waar de gewone fan niet kan of mag komen. Hij ziet artiesten ook buiten het podium. Soms in hun rol als rockster maar soms ook als rustige mensen die op een klus zijn en even moeten wachten of uitblazen.
Wat mij bij hem als fotograaf altijd is opgevallen, is dat hij als geen ander het moment weet te pakken. Misschien is dat terug te voeren tot de beperking van 12 opnamens op een rolletje waar hij tijdens zijn opleiding mee moest werken of je accepteert het gewoon als talent.

Baskoffer

Foto van mijn oudste zoon, door mijn oudste zoon van de man die zoon mag zeggen tegen mijn zoon

Ik zie overal foto’s van hem en ik wou er ook een, van zijn hand, die mij uitbeeldt.

Dus papa bij zijn contrabas, achter in zijn lease Ford Mondeo die mooi om dat instrument heen past. Het was koud en met mij was het fout omdat (naar wat later bleek) mijn hartslag weer op hol was. Toen dat duidelijk werd zijn er ook foto’s gemaakt maar niet door mijn zoon.

Gemaakt met een oude 6*6 camera en een rolletje film waardoor prachtige nostalgische kleur en resolutie.

Ook een deel van zijn aanpak; oude spullen.

In een tijd waar iedereen op zoek is naar nog meer megapixels op zijn mobiele telefoon, wordt ook met deze foto uitgedrukt dat in de 100 jaar voor de digitale camera ook prachtig werk kon worden geleverd.

Ik kan me dan ook mateloos ergeren aan mensen die in het wilde weg 100 plaatjes schieten en deze dan onbewerkt en ongeselecteerd op Facebook gooien.

Soms zit daar een mooie foto bij, misschien per ongeluk, maar ze vallen in het niet door de bagger die er om heen zit.

Pietjesax

Foto van mijn jongste zoon. Niet gemaakt door mijn oudste zoon maar door Michael Bosboom Fotografie tijdens een optreden.

Peter is mijn jongste zoon. Hij maakt nauwelijks foto’s, hij speelt sexyfoon. Zo noemde hij dat instrument toen hij 6 was. Deze foto is gemaakt tijdens een optreden van Soul met een Capital S. De band waar hij baritonsax speelt.

Mooie foto met heel veel zwarte pixels en een paar witte pixels maar wel zo geordend dat de essentie er van af spat.