appels_en_perenAppels en peren laten zich uitstekend vergelijken en misschien kun je alles wel vergelijken. Discussie hou je altijd. Zelfs schijnbaar overeenkomstige zaken blijken achteraf toch niet klakkeloos vergelijkbaar.

In de voetbalwereld kun je Cruijff met Pelé vergelijken dan nog zie je niet alleen overeenkomsten. Pelé heeft een heel andere huidskleur dan Cruijff en Cruijff heeft nooit reclame gemaakt voor Viagra.

Maradona kun je net zo goed met Madonna vergelijken. De een zingt net iets beter dan de ander of de een is man en de ander vrouw.

Strikt genomen kun je zelf potloden vergelijken met maandag. Het een is een schrijfinstrument en het andere is een duiding van een dag in een week.

Appel

 

Peer

Fruit

Soort

Fruit
Malus domestica of Malus pumila

Latijnse benaming

Pyrus
Plantea

Rijk

Plantea
Embryophyta of landplanten

Stam

Embryophyta of landplanten
Bedektzadig en tweezaadlobbig

Clade

Bedektzadig en tweezaadlobbig
Rosales

Orde

Rosales
Appelvormig

Vorm

Peervormig
52 Kcal

Voedingswaarde

100 gram met schil

52 Kcal
Bracht Isaac Newton op het concept zwaartekracht

Natuurkundig effect

Stephen Hawking is ondanks zijn handicap een toffe peer
Ja

Schnaps fähig

Ja
Terwijl Jan Vrijman DE WERKELIJKHEID VAN KAREL APPEL aan het maken was in 1961, maakte Ed van der Elsken de korte film KAREL APPEL, COMPONIST. Een film van een kwartier in de geest van de Cobra-beweging.   Het is onbekend of deze film ooit is vertoond in de bioscoop van het Belgische Peer.

Muzikaliteit

Eric Satie schreef: “Morceaux en Forme de Poire” (stuk in de vorm van een peer) terwijl hij geboren is in Calvados, een streek die bekend is van het, uit appel gestookte, destillaat.
Groen tot Rood

Kleur

Groen tot Rood

Zie je wel. Prima te vergelijken!